v/ Fys. hesteterapeut & Equine osteopath stud.

Tlf. 50 40 39 36 / E-mail: info@correctmyhorse.dk

Kurser og temadage/aftener.Bliver din hest/Pony beskåret/skoet korrekt?

 

Vil i som rideklub, stald eller noget helt tredje lærer at tjekke om jeres hestes hove og benstillinger er korrekte - samt hvilke udfordringer i og jeres heste har, hvis deres hove ikke er beskåret/skoet korrekt?

Dét med hove, benstillinger og korrektion heraf er for rigtig mange hesteejere uoverskueligt. Og når det kommer til valg af smed, så vælger vi smed efter anbefalinger af andre og aldrig rigtig efter faglighed - og hvordan skulle vi også det? Vi er jo ikke uddannede smede eller hovtrimmere. Vi er pr. automatik autoitetstro når det kommer til smede og dyrlæger. 

Hestene er dybt afhængige af deres hove, et gammeltordsprog lyder: "ingen hove - ingen hest" og det er så sandt som noget kan være. Det er derfor også essentielt for hestens funktion at hovene er beskåret/skoet korrekt

Jeg er ikke smed men specialiseret i hestens krop: sammenhæng og funktion. Udover mit samarbejde med dyrlæger så er smede en af de vigtigste samarbejdspartnere jeg har. 

Dette kursus er lavet ud fra fakta om hestens krop og fysiologi fra top til tå.

Kursus/temadag vil indeholde både teori og praksis. Hvor hvor dybt vi skal gå med teorien er helt op til jer.

Det vi blandt andet skal ind på er:
 

  • Hvordan kroppen påvirker hovene. Hovene fortæller om hestens asymmetrier: be - og aflastininger fordi krop & hov har en direkte vekselvirkning på hinanden.
     
  • Hvad du som ejer skal være obs på - du lærer at spotte ubalancer i krop og hov.
     
  • Til den praktiske del, skal vi bruge jeres heste, et vandret underlag (en staldgang) og her vil vi objektivt (udfra teorien) kigge på jeres heste, deres hove og krop.
     
  • Skulle vi undervejs konstatere at i har en hest med udfordringer så kan jeg henvise videre til nogle dygtige smede og hovtrimmere som kan hjælpe.

Pris for kurset, er afhængig af hvor mange timer/dage jeg skal sætte af til jer, samt om hvor i landet i befinder jer. Så ring eller sms på telefon: 50403936 eller mail mig på: info@correctmyhorse.dk for at få et uforpligtende tilbud.
Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk