Tlf. 50 40 39 36 / E-mail: info@correctmyhorse.dk

Kurser og temadage/aftener.


Passer min sadel?

 

Vil i som rideklub, stald eller noget helt tredje lærer at tjekke om lige præcis jeres sadel passer til jer og jeres heste?

Dét med valg af sadler, sadelmager og gjorde er for mange, ikke til at finde hverken hoved eller hale i. Og det er der intet under, for der findes lige så mange meninger og holdinger som der er sadelmagere/sadelfittere. 

Jeg er ikke sadelmager, men hestekrops terapeut, så dette kursus er lavet ud fra fakta om hestens og din krop. Vi er alle forskellige, det samme er hestene, men der er dog nogle helt basale tjekpunkter som SKAL være opfyldt for at en sadel passer til dig og din hest.

Dette for du/i mulighed for at lære. Dette mini kursus/temadag vil indeholde både teori og praksis. Hvor meget og hvor dybt vi skal gå med teorien er helt op til jer. Der vil blive udarbejdet kursus materiale alt efter hvad i ønsker.

Til den praktiske del, skal vi bruge jeres heste, jeres sadler og jer og her vil vi objektivt (udfra teorien) kigge på jeres heste, sadler og jer og sammen finde frem til om det hele matcher.

Skulle vi undervejs konstatere at i har en sadel som ikke paser, så kan jeg henvise videre til nogle dygtige sadelmagerer som kan hjælpe.

Pris for kurset, er afhængig af hvor mange timer/dage jeg skal sætte af til jer, samt om hvor i landet i befinder jer. Så ring eller sms på telefon: 50403936 eller mail mig på: info@correctmyhorse.dk for at få et uforpligtende tilbud.

***OBS! Dette kursus/tema kan kombineres med kurset/temaet: "Hestens hove - hvad skal man kigge efter?" samt kurset/temaet: "Har min hest mon ondt?".


Hestens hove - hvordan er det nu med dt?

 

Vil i som rideklub, stald eller noget helt tredje lærer at tjekke om jeres hestes hove og benstillinger er korrekte - samt hvilke udfordringer i og jeres heste har, hvis deres hove ikke er beskåret/skoet korrekt?

Dét med hove, benstillinger og korrektion heraf er for rigtig mange hesteejere uoverskueligt. Og når det kommer til valg af smed, så vælger vi smed efter anbefalinger af andre og aldrig rigtig efter faglighed - og hvordan skulle vi også det? Vi er jo ikke uddannede smede eller hovtrimmere. Vi er pr. automatik autoitetstro når det kommer til smede og dyrlæger. 

Hestene er dybt afhængige af deres hove, et gammeltordsprog lyder: "ingen hove - ingen hest" og det er så sandt som noget kan være. Det er derfor også essentielt for hestens funktion at hovene er beskåret/skoet korrekt

Jeg er ikke smed men hestekrops terapeut og udover mit samarbejde med dyrlæger så er smede en af de vigtigste samarbejdspartnere jeg har. 

Dette kursus er lavet ud fra fakta om hestens krop og fysiologi fra top til tå.

Kursus/temadag vil indeholde både teori og praksis. Hvor hvor dybt vi skal gå med teorien er helt op til jer.

Det vi blandt andet skal ind på er:

 • Benstillinger
   
 • Hovenes balance, symmetri/asymmetri, udefra kommende faktorer (fold, brug, sko vs. barfod)
   
 • Påvirkninger af skævhed i kroppen og meget, meget mere.) 

Til den praktiske del, skal vi bruge jeres heste, et vandret underlag (en staldgang) og her vil vi objektivt (udfra teorien) kigge på jeres heste, deres hove og krop.

Skulle vi undervejs konstatere at i har en hest med udfordringer så kan jeg henvise videre til nogle dygtige smede og hovtrimmere som kan hjælpe.

Pris for kurset, er afhængig af hvor mange timer/dage jeg skal sætte af til jer, samt om hvor i landet i befinder jer. Så ring eller sms på telefon: 50403936 eller mail mig på: info@correctmyhorse.dk for at få et uforpligtende tilbud.

***OBS! Dette kursus/tema kan kombineres med kurset/temaet: "Passer min sadel?" samt kurset/temaet: "Har min hest har mon ondt".


Har min hest mon ondt?

Vil i som rideklub, stald eller noget helt tredje lærer at tjekke om Jeres heste har ondt? 

Dét med smerte og ømhed i hestens krop er ikke altid let at gennemskue.

 • Det kan være du/i har en hest, der er sur når den får spændt gjorden, men at du/i ikke tænker over det, fordi den altid har gjort det.
   
 • Det kan også være at hesten foretrækker at ride på den ene volte frem for den anden.
   
 • Det kan også være din/jeres hest bukker når du/i skal lave changementer eller måske den går kontragalop.
   

Men er det smerte, ømhed eller er den bare sur, fræk eller stædig?

Det kan være svært som hesteejer, at vurdere ovenstående. Så på dette kursus/temadag, vil du/i lære teori om hestens reaktionsmønstre i adfærd og i kroppen. Du/i vil modtage nogle helt konkrete tjekpunkter i hestens krop, som du/i i selv kan udføre og som vil fortælle dig/jer, om din/jeres hest har ondt eller ej. Du/i vil også lære hvordan du/i skal tolke hestens adfærd. For ændre din/jeres hest pludselig adfærd, prøver den at fortælle dig/jer noget.

Til  den pratiske del, vil vi sammen gennemgå de tjekpunkter i har lært og udfra et objektiv perspektiv (med den nye teori i har modtaget). Skulle der være nogle heste som reagere på tjekpunkterne, vil jeg gennemgå dem ydeligere og komme med min vurdering af, om jeg som kropsterapeut kan hjælpe, om det er en dyrlæge eller smed som skal ind over.

Pris for kurset, er afhængig af hvor mange timer/dage jeg skal sætte af til jer, samt om hvor i landet i befinder jer. Så ring eller sms på telefon: 50403936 eller mail mig på: info@correctmyhorse.dk for at få et uforpligtende tilbud.

***OBS! Dette kursus/tema kan kombineres med kurset/temaet: "Passer min sadel?" samt kurset/temaet: "Hestens hove - hvad skal man kigge efter?"