Equine osteopathy

Tlf. 50 40 39 36 / E-mail: info@correctmyhorse.dk

Den professionelle del


Baggrund.


Den personlige del.

 

Ligesom dig, så er jeg hesteejer - eller nok nærmere ponyejer. Drabant hedder min skønne fjollebakke som er 14 år og som jeg selv har lært alt - lige fra at løfte ben til samling. Han kom til mig da han var 2.5 år og nykastereret. Han skulle have været en skimmel hoppe, på min. 160 i stg. og have en alder på 8-11 år og skulle som minimum gå en LA5 i dressur. Men sådan blev det ikke - heldigvis :)

Han har lært mig rigtig meget og han er heeeele årsagen til, at jeg videreuddannede mig til fysirugisk hesteterapeut. 

I de første 11 år jeg havde ham, kunne jeg fornemme at noget var galt. Han brugte sig ikke 100 % til trods for, at jeg kunne mærke at han gerne ville. Det ene bagben svarede ikke lige så godt frem og han ville ikke tage samme bæring på det, som han ville på det andet. igennem de 11 år, brugte jeg over 140.000 kr. på dyrlæger/kiropraktorer og udredninger og fik gang på gang afvide, at han intet fejlede og at jeg bare skulle ride ham.

Igennem årene har jeg læst stople op og stolpe ned omkring alt som kunne være årsagen og det eneste jeg selv kunne komme frem til, var at han havde sædstrengsadherance/fibrose (arvæv efter kasteration. Men ingen dyrlæger mente at det kunne være dét. igennem årene, holdte jeg lange pauser fra at ride ham, da det oftest endte i frustration for både ham og jeg. 

for 2 år siden flyttede vi stald og skulle derfor finde en ny hestetandlæge, da det var ved at være tid til tjek af tænder.

Jeg får tandlægen ud og hun spørger tilfældigvis brugte det ene bagben bedre end det andet - da hun kunne se at hans tænder sled lidt skævt (holey moley tænkte jeg) og jeg svarede selvfølgelig ja og forklarede om alle mine forsøg på, at få ham udredt (elsker min heste tandlæge - hun er sgu skarp)

Hun henviste mig videre til en dyrlæge som også havde en alternativ uddannelse og tandlægen lovede mig, at hun helt sikkert kunne hjælpe mig.

Jeg kontakter denne dyrlæge som komme ud, tilbringer 3 timer i stalden med os, mærker ham efter alle steder; fra top til tå og både udvendig og indvendig og hun konstaterer at han  har sædstrengsadherance/fibrose (no shit tænkte jeg). Hun behandlede ham 2 gange og  vi havde mange lange snakke om hvad jeg selv kunne gøre. Hun anbefalede mig (grundet min baggrund) at uddanne mig til hestefys eller fysiurgisk hesteterapeut eller betale en anden for at behandle ham hver 6-10 uge, da hans operationssår (arvæv) var gammelt og skulle holdes smiddigt. Så jeg gjorde regnestykket op med mig selv. Behandling af en anden hver 6-10 uge resten af hans liv, eller skulle jeg invisterer i uddannelse og hjælpe ham selv?

Valget var ikke svært - uddannelsen har gjort, at jeg kan holde hans krop i tip top stand og nu er ridning bare fedt! :D

Min stakkels pony dreng, har godt nok stået model til meget og han har været den støreste prøveklud under min uddannelse. Men hey - det virker, han er glad og jeg er glad. Det bedste af det hele er, at udover at vi som eqipage har det fedt sammen, så får jeg mulighed for, hver dag, at hjælpe andre heste og deres ejere med at gå fra frustration til at tingene bare virker. Det er herligt og jeg elsker hvert et øjeblik af min arbejdsdag :)

Jeg ser frem til at hjælpe dig og din hest.

Skriv eller ring på telefon: 50403936 eller mail mig på: info@correctmyhorse.dk

 

De bedste hilsner

Camilla Birch
- Correctmyhorse.


Den profesionelle del.

Camilla Birch, 33 år gammel, indehaver af Correctmyhorse (CVR: 35896600) 

Uddannet:

  • Myofascielle kinetiske linier (Tove Due, Vibeke S. Elbrønd og Rikke Schultz)
     
  • Fysiurgisk hesteterapeut (international godkendt uddannelse af IEBWA).
     
  • PBA i jordbrugsvirksomhed  (minder om agronom) med speciale i optimering af management, velfærd, ledelse og økonomi ved stordrift.
     
  • Dyrepasser med speciale i forsøgsdyr.

​​​​​​Min erfarring med heste som professionel strækker sig over 10 år. Heraf er flere af årene er gået som forskning assistent inde på KU afd. for produktion, ernæring og sundhed samt en stor del på stordyrs hospitalet i Taastrup. 

Min primære tilgang til din hest er 100% videnskabeligt baseret - altså ingen hokus pokus, men velfunderet viden og over 1000 timer i praksis.

Jeg bygger hele tiden på min faglighed i form af uddannelse og kurser. Alt sammen for at jeg hele tiden er opdateret med den nyeste viden, hvilket skaber de bedste resultater for dig og din hest. 

Jeg er dertil også erhvervsforsikret, så skulle din hest, du eller jeg komme til skade under en konsultation, eller skulle din hest have en skjuldt skade, som under en konsultation hos mig går i udbrud, så er du og din hest dækket ind. Sandsynligheden er dog meget minimal - men hellere være på den sikre side :) 

Derudover så ligger jeg hjerte og sjæl i mit arbejde. Jeg gør derfor meget ud af, at fortælle, forklare og vise hvad jeg gør og ikke mindst hvorfor jeg gør det jeg gør. For jo mere viden du som ejer får, jo større sandsynlighed er der for, at du som ejer reagererhurtigere når et problem opstår.  Og husk altid på - du kender din hest bedre end nogen anden - så føler du noget er "galt" så har din mavefornemmelse som regl ALTID ret :) 

 

Jeg ser frem, med stor glæde til at høre fra dig, skriv eller ring på telefon: 50403936 eller mail mig på: info@correctmyhorse.dk

 

De bedste hilsner

Camilla Birch
- Correctmyhorse.

Hjemmeside fra NemmeHjemmesider.dk